20°C

Facebook

Európa meghódítására készül a Győr és a SopronEurópa meghódítására készül a Győr és a Sopron
Csak a rájátszásba kapcsolódna be a Győr és a Sopron (MTI)

Bodrogváry Iván, az európai szövetség vezetőségi tagjának tájékoztatása szerint nyolc, lehetőleg euroligás egyesületet szeretnének megnyerni a kezdeményezésnek.
"A Sopron és a Győr révén két magyar, továbbá két szlovák, két lengyel és két cseh klubbal képzeljük el a közép-európai bajnokságot, ha nem sikerül mindenkit meggyőzni, akkor a román vagy a horvát bajnok is csatlakozhat" - nyilatkozta szerdán. "Szeptember végén indulna a liga, a hétvégi meccsek mellett hét közben a csapatok az Euroligában küzdenének, és az új sorozat alapszakaszának győztese adna otthont januárban a négyes döntőnek. Februárban aztán már a soproniakkal és a győriekkel kezdődne az NB I rájátszása, melynek során összecsapnának az alapszakasz első négy helyezettjével."


A sportdiplomata kifejtette: az előzetes egyeztetések alapján a magyar szövetség támogatja az elképzelést, de hivatalosan a pénteki ülésen terjeszti majd az elnökség elé a terveket.

"A környező országokban is előfordul, hogy az élcsapatok 50-60 pontos győzelmeket aratnak, innen jött az ötlet, hogy szervezzünk egy komolyabb nemzetközi bajnokságot. A jégkorongban a Fehérvár már véghez vitt hasonlót azzal, hogy az erősebbik felnőtt csapatával az osztrák élvonalban szerepelt" - tette hozzá Bodrogváry.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: