28°C

Facebook

Az írek olasz kapitánya szép játékot vár övéitőlAz írek olasz kapitánya szép játékot vár övéitől
Az ősz mester nagy formát vár az írektől (AFP)

"Ez az utolsó felkészülési meccsünk az Eb előtt, szeretnék olyan teljesítményt és lelkesedést látni a csapatomtól, mint amivel a ránk váró mérkőzéseken lépünk majd pályára" - mondta vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján az olasz szakember.

"Ugyanazt a folyamatos, zökkenőmentes játékot várom, mint amilyet a Bosznia elleni edzőmeccsen is láttam a futballistáktól" - tette hozzá Giovanni Trapattoni.

A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy azt a kezdőcsapatot küldi majd pályára a Puskás Ferenc Stadionban, amellyel jövő vasárnap, csapata Európa-bajnoki bemutatkozásán is szeretne kezdeni Horvátország ellen.

"Ezúttal nem az eredmény az elsődleges, persze szeretném, ha a tizenhárom meccse tartó veretlenségi sorozatunk nem szakadna meg" - fogalmazott.

Trapattoni a magyar csapatot fiatal, technikás együttesnek nevezte, mely az elismert magyar hagyományokra építkezik. Mint mondta, látta a magyarok pénteki, csehek ellen 2-1-re megnyert mérkőzését, ugyanakkor több játékos, így Bogdán Ádám, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs vagy Németh Krisztián játékát már korábban is ismerte.

Robbie Keane, az ír válogatott csatára a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyon motivált, jó hangulatban készülnek az Eb-re, s valamennyi játékos bízik az olasz szövetségi kapitányban. Szerinte ha az első Eb-meccsen nyerni tudnak a horvátok ellen, akkor nagyon jól is végződhet számukra a kontinensviadal.

A hétfői mérkőzés fél kilenckor kezdődik a Puskás Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter - Koman Vladimir, Varga József, Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Németh Krisztián

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: