24°C

Facebook

Kiss Balázs Kínában lemaradt a kvótárólKiss Balázs Kínában lemaradt a kvótáról
Kiss Balázs Helsinkiben még kivívhatja az olimpiai indulást (MTI)

A 2009-es világbajnok előbb legyőzte a német Mirko Englichet, majd a román Robert Alexandru Pappon jutott túl, a negyeddöntőben viszont kikapott Daigoro Timoncinitől. Olasz legyőzője a következő mérkőzését is megnyerte, így Kiss Balázs vigaszágra került.

Ott előbb megverte a dél-koreai An Csang Gunt, majd a litván Mindaugas Ezerskist, így a kvótáért a másik vigaszági győztessel, a grúz Szoszo Dzsabidzével mérkőzhetett, mivel súlycsoportonként az első három jut olimpiai részvételi joghoz, azonban két menetben 1-0-s vereséget szenvedett.

Tajjüanban pénteken a szabadfogású Hatos Gábor (74 kg), szombaton pedig a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66) és Bácsi Péter (74) harcolta ki ötkarikás szereplést a kínai városban. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti, szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni indulás jogát.

A kvóta nélkül maradt versenyzők számára az utolsó esélyt a jövő heti, Helsinkiben sorra kerülő kvalifikációs verseny kínálja.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: