18°C

Facebook

Győzelemmel hangoltak az angolok és a spanyolokGyőzelemmel hangoltak az angolok és a spanyolok
Első meccsét megnyerte az új kapitány (AFP)

A meccsdömpinget egy Dánia-Brazília találkozó nyitotta: a Selecao nagyon bekezdett a meccsen, ugyanis Hulk találatai, és Zimling öngólja révén már 3-0-ra is vezettek, de a dánok szépíteni tudtak Bendtner góljával. A labdarúgó Eb-n az északiak a hollandokkal, a németekkel és a portugálokkal szerepelnek majd egy csoportban, de a szombati barátságok meccsek alapján jobb, ha nem vonunk le messzemenő következtetéseket, ugyanis egyik csapat számára sem volt túl kecsegtető a végeredmény.

Hollandia hiába vezetett a bolgárok ellen, a szünet után Popov előbb tizenegyesből egyenlített, majd a 92. percben Micanski találata már a győzelmet jelentette Bulgáriának (1-2). Németország még nagyobb pofonba szaladt bele, ugyanis Svájc meglepetésre leiskolázta őket. Derdiyok mesterhármasig jutott, de rajta kívül Lichsteiner és Mehmedi is betalált, míg a németeknél Hummels, Schurrle és Reus tudott eredményes lenni (5-3).

Akadtak potyák a németek meccsén:

Csak a portugálok tudtak pontot szerezni ebből a négyesből, igaz ezt nem teszik majd ki az ablakba, mivel hazai pályán képtelenek voltak gólt rúgni Macedóniának (0-0).

A világ-, és Európa-bajnok Spanyolország szekere nehezen indult be, ugyanis a 64. percig kellett várni a vezető találatra: akkor Adrian vette be a szerbek kapuját. Majd a 74. percben Cazorla tizenegyese biztosította be a győzelmet a spanyolok számára (2-0). Ugyancsak sikerrel hangolt az Eb-re Anglia. Roy Hodgson irányítása alatt először léptek pályára a háromoroszlánosok, akik Young 9. percben szerzettt góljával győzték le Norvégiát.

Parádés gól Youngtól:

 

Eredmények - barátságos mérkőzések
Dánia - Brazília 1-3 (0-3)
Írország - Bosznia és Hercegovina 1-0 (0-0)
Lengyelország - Szlovákia 1-0 (1-0)
Spanyolország - Szerbia 2-0 (0-0)
Svájc - Németország 5-3 (2-1)
Portugália - Macedónia 0-0
Hollandia - Bulgária 1-2 (1-0)
Törökország - Finnország 2-3 (1-1)
Csehország - Izrael 2-1 (1-1) 
Görögország - Szlovénia 1-1 (1-0)
Norvégia - Anglia 0-1 (0-1)
Ajánlott lap.hu oldalak: